Preturi personalizate in functie de fiecare proiect de business
Incarcarea Qi – Ce mai e si asta?
Util

Incarcarea Qi – Ce mai e si asta?

USB…GSM…Wi-Fi…traim zi de zi inconjurati de tehnologia reprezentata de aceste cuvinte, ba chiar ne simtim usor inconfortabil daca cel putin unul dintre aceste accesorii ne lipseste la un moment dat.
Esti gata pentru nivelul urmator? Ar trebui, deoarece noul Qi este deja aici pentru tine.
Dar ce sunt toate astea? – este simplu: standarde universale de succes din industria globala, care faciliteaza interoperabilitatea si, de multe ori, creaza un potential urias pentru lansarea pe piata a unor produse noi.

Qi – simplu si magic

Qi este standardul universal pentru incarcarea wireless, care permite produselor electronice si incarcatoarelor sa fie compatibile unele cu altele. Cu alte cuvinte, dispozitivele electronice care respecta acest standard si sunt compatibile Qi, chiar daca provin de la companii diferite, se vor putea alimenta de la orice statie de incarcare Qi. Si mai concret, un smartphone Samsung se va incarca pe un suport Qi Nokia. Potrivit unui raport realizat de Wireless Power Consortium (dezvoltatorul Qi), la data de 14 iulie 2016 exista peste 140 de telefoane smart, tablete si alte dispozitive care permit incarcarea Qi.

Incarcarea Qi la origini

Aer, flux de energie spirituala, energie naturala sunt sensuri ale cuvantului chinez “qi”.
Dar Qi este pentru noi o interfata standard dezvoltata de Wireless Power Consortium (WPC) pentru transferul wireless al energiei electrice la o distanta de maxim 4 cm. Sistemul Qi este compus dintr-un pad (suport) de incarcare, prin care se transmite energia electrica, si un receptor compatibil instalat intr-un dispozitiv portabil.
“A durat 18 luni sa dezvoltam standardul Qi si mai putin de o luna pana cand am vazut primele produse certificate. Qi este de acum alegerea industriei pentru incarcarea wireless” a declarat Menno Treffers, presedintele WPC.
Wireless Power Consortium a fost infiintata in 2008 ca o organizatie deschisa, din care fac parte companii americane, europene si asiatice ce activeaza in industrii variate, cu scopul de a crea un standard global pentru incarcarea wireless/incarcarea Qi.

Qi in lumea intreaga

Printre fabricantii de telefoane mobile care folosesc incarcarea Qi se numara: Asus, Blackberry, HTC, Huawei, LG Electronics, Motorola Mobility, Nokia, Samsung si Sony.

Incepand cu anul 2015, pe masura ce standardul Qi a castigat popularitate, au inceput sa fie instalate sisteme de incarcare wireless in aeroporturi – London Heathrow Airport, John F, Kennedy International Airport, Tulsa Inernational Airport. Retailer-ul Ikea a introdus spre vanzare veioze si mese cu incarcatoare wireless integrate, iar autoturismul Lexus NX va fi echipat in consola centrala cu un pad de incarcare wireless.

Desigur, acesta este doar inceputul. Semnele sunt clare ca tehnologia Qi se raspandeste rapid si va fi in curand modalitatea preferata de ne incarca smartphone-ul sau tableta. Nu mai este mult pana cand, in momentul in care vom conecta telefonul la reteaua Wi-Fi a terasei sau pub-ului in care ne aflam cu prietenii, vom cauta cu privirea si suportul de incarcare wireless.
Dar, inainte de asta, adauga o cerinta pe lista “must have” a noului smartphone pe care ti-l doresti – compatibil Qi.

Anterior Tot ce trebuie sa stii despre reteaua 5G
0 Comment(s)
To Top