Preturi personalizate in functie de fiecare proiect de business
Samsung Galaxy S21 - Revolutia continua
Util

Samsung Galaxy S21 - Revolutia continua

Revolutia continua  - acesta pare sa fie sloganul Samsung pentru 2021, odata cu lansarea Galaxy S21 si a accesoriilor care au insotit aceasta lansare.

Noua gama lansata in ianuarie 2021 vine cu cel mai puternic procesor Galaxy, cea mai rezistenta sticla, baterie cu autonomie ce poate depasi 24 de ore, un sistem video impresionant cu care poti filma 8K la o rezolutie de 108 MP, rezolutie foto de 64 MP, 30x Space Zoom si... un pret mai bun de lansare decat predecesorul sau, Samsung Galaxy S20.

Pentru a atrage mai multi cumparatori, Samsung a scazut pretul de lansare pentru varianta de baza din gama, Samsung Galaxy S21, oferind un telefon mai puternic si mai performant celor care pasesc in lumea sa. In acelasi timp, producatorul sud coreean, mizeaza pe calitatile varfului de gama Samsung S21 Ultra pentru a-i impresiona si pe cunoscatori.

Ecranul care nu ne oboseste ochii

Afisajul Super Smooth 120Hz extrem de receptiv, tine pasul cu viteza de improspatare a informatiilor in timpul derularii, dar si cu viteza de reactie necesara, de pilda, in timpul jocurilor video. Acesta se adapteaza in functie de modalitatea de utilizare – daca atunci cand joci jocuri video pastreaza rata de refresh de 120 Hz, aceasta se reduce cand asculti un audiobook, pentru a salva bateria.

Cu Dynamic Amoled 2X culorile fotografiilor tale vor fi incredibil de vii, indiferent de nivelul de luminozitate. Afisajul poate atinge o luminozitate maxima de 1300 niti pentru modelele S21 si S21 Plus si 1500 niti pentru modelul S21 Ultra, ceea ce imbunatateste contrastul intre zonele cu diferite luminozitati, conferind calitate imaginii, chiar si atunci cand privesti telefonul in lumina soarelui.

Ecranul Samsung Galaxy S21 a obtinut certificarea SGS pentru protectia ochilor datorita capacitatii de a reduce foarte mult efectele daunatoare ale luminii albastre. Astfel, poti viziona oricand filmele sau serialele preferate, fara teama ca ecranul iti va deteriora vederea si fara sa simti ca iti obosesc ochii.

Spre deosebire de varianta de baza de 6.2 inch, Galaxy S21 Plus are un ecran de 6.7 inch, iar Galaxy S21 Ultra, de 6.8 inch, oferind o experienta vizuala imbunatatita.

Ecranul Samsung Galaxy S21 Ultra este compatibil cu stylus-urile care folosesc tehnologia Wacom, precum S Pen, lansat si el odata cu noua gama de telefoane si care promite precizie si latenta redusa. Cu ajutorul lui poti face editari ale videoclipurilor pana la nivel de cadru, cu o precizie pe care nu o poti avea la atingerea cu degetul.

Sticla Gorilla Glass Victus este cea mai dura sticla utilizata pe un smartphone, oferind rezistenta la zgarieturi si deteriorari. Iar daca vorbim despre protectie, trebuie sa mentionam si rezistenta la apa si praf a telefoanelor Samsung Galaxy S21.

Pentru modelele Galaxy S21 si S21 Plus, producatorul sud coreean a renuntat la carcasa din sticla si a inlocuit-o cu una din „glasstic”, o combinatie intre sticla si plastic care pastreaza senzatia premium la atingere.

Revolutia rezolutiei video

De cate ori nu te-ai gandit sa faci si foto si video in acelasi timp si sa ai si cea mai buna rezolutie? Samsung a inceput sa raspunda acestei nevoi odata cu gama S20, insa a dus tehnologia la urmatorul nivel cu optiunea de filmare la rezolutie 8K in 24fps (frames per second). Si, ce poate fi mai prietenos ca experienta decat sa urci imediat pe YouTube ceea ce filmezi si sa poti viziona filmarea impreuna cu urmaritorii tai sau cu prietenii? Iar daca iti doresti un album foto, optiunea 8K Video Snap te ajuta sa obtii un album de imagini de 33 MP din fiecare video.

Lider mondial in inteligenta artificiala (AI), Samsung perfectioneaza in continuu capabilitatile acestei tehnologii si pe telefoanele din noua generatie. Astfel, dintr-o singura fotografie, poti obtine clipuri video, iar modul Super Steady iti transforma telefonul intr-o camera video de actiune.

Datorita camerelor foto foarte performante poti fotografia clar detalii, dar si scene care se petrec in departare sau portrete naturale, luminoase si chiar cadre de noapte, aceste functionalitati fiind lasate odata cu gama precedenta, Samsung Galaxy S20.

Astfel, telefoanele Samsung Galaxy S21 si S21 Plus beneficiaza de 4 camere foto -  camerele wide si ultra-wide, de 12 MP, camera telephoto de 64 MP si camera frontala de 10 MP.

Galaxy S21 Ultra are 5 camere foto si se distinge prin camera Wide Pro Grade de 108 MP care ofera cea mai mare rezolutie posibila pe un smartphone, similara cu rezolutia camerei unui aparat foto profesional. Astfel, atunci cand ai nevoie de incadraturi diferite ale fotografiei sau de detalii, poti decupa fotografia initiala fara a afecta calitatea fotografiei obtinute.

Inteligenta artificiala vine si in ajutorul celor care sunt pasionati de propria imagine, transformand selfie-urile in cele mai reusite fotografii. Camera frontala de 10 MP focalizeaza automat, captureaza detalii si culori astfel incat fotografia sa fie prezinte o imagine autentica si realista.

Cele doua camere telephoto de 10 MP cu teleobiective 3x (Galaxy S21S21+) si 10x (Galaxy S21 Ultra) comuta in functie de apropierea pe care o doresti; o alta functie care ajuta stablizarea imaginii apropiate este cea de Blocare Zoom, care se activaza atunci cand apropii imaginea la mai mult de 20x. Functia 100x Space Zoom include 10x Zoom Optic si poate ajunge la 100x Super Resolution Zoom, acesta fiind un zoom digital care, insa, poate deforma imaginea.

Functia Portrete, sustinuta si ea de AI reproduce iluminarea dintr-un studio astfel incat sa scoata in evidenta trasaturile fetei, iar senzorul Brigh Night este de-a dreptul revolutionar in privinta calitatii iluminarii fotografiilor realizate pe timp de noapte sau in spatii intunecate.

Performanta imbatabila

In materie de performanta, procesorul si bateria telefoanelor Samsung Galaxy S21 par imbatabile. Procesorul Exynos 2100 este cel mai puternic, rapid si inteligent din seria Galaxy, iar bateria inteligenta de 4000 mAh, respectiv 5000 mAh la S21 Ultra, asigura o durata de functionare care poate depasi 24 de ore, chiar si atunci cand folosesc reteaua 5G.

In gama, se distinge Samsung S21 Ultra printr-o viteza superioara de functionare, si pana la 16 GB RAM in varianta cu spatiu de stocare de 512 GB.

Si, pentru ca in gama Galaxy S21 exista optiuni de stocare variate pentru toate cele trei modele, iar stocarea in cloud este mai moderna si mai sigura decat cea pe card microSD, producatorul sud-coreean a ales sa renunte la slotul de card de memorie. Ai optiunea de a-ti salva fotografiile si filmarile pe OneDrive sau pe Samsung Cloud. Iar daca ne gandim ca acum avem mai multe dispozitive de pe care ne putem dori sa accesam aceleasi documente, aceasta optiune va avea ca efect imbunatatirea experientei noastre digitale.

Telefoanele Samsung Galaxy S21 dispun de tehnologia Super Fast Charging cu ajutorul careia cateva minute de incarcare furnizeaza baterie pentru cateva ore. Cu Wireless Charging iti vei incarca telefonul fara a avea nevoie de cablu de incarcare, iar cu Wireless Power Share poti folosi telefonul pentru a incarca si alte dispozitive – casti, ceas sau un alt telefon.

Cu ajutorul tehnologiei 5G si al procesorului ultra-performant vei putea descarca filmele si serialele preferate si te vei putea conecta rapid la orice aplicatie sau platforma.

Performanta si inteligenta artificiala isi spun cuvantul si atunci cand vine vorba de gaming, astfel incat setarile telefonului vor fi optimizate pentru a imbunatati experienta de joc. De exemplu, temperatura, bateria si memoria vor fi reglate in timpul jocului, iar apelurile si notificarile vor fi blocate pentru a putea ramane concentrat(a) pe joc.

Securitate maxima

Daca la un moment dat se vorbea despre superioritatea Apple in ceea ce priveste nivelul de securitate al telefonului, iata ca Samsung reuseste sa puncteze si la acest capitol prin platforma de securitate Knox, cu ajutorul careia iti poti proteja telefonul Samsung Galaxy S21 Ultra, de la procesor pana la permisiunile privind datele si aplicatiile. Functia Samsung Knox Vault ajuta la pastrarea confidentialitatii datelor de autentificare biometrice, iar senzorul de amprenta ultrasonic este mai mare si are o latenta scazuta, dandu-ti acum posibilitatea sa iti deblochezi mai rapid telefonul.

Parteneriate strategice in beneficiul utilizatorilor

Prin parteneriatele cu Google si Microsoft, Samsung faciliteaza accesul direct al utilizatorilor telefoanelor sale la aplicatiile gigantilor americani.

Astfel, cu functia Big Screen Chat poti conecta la ecranul televizorului conversatia video cu prietenii ce are loc pe Google Duo.

De asemenea, telefoanele Samsung Galaxy S21 au preinstalata aplicatia Link to Windows cu ajutorul careia iti poti conecta telefonul la computer.

O alta functie, Motion Mirror iti permite sa iti conectezi telefonul la TV astfel incat, atunci cand iti urmezi programul de exercitii fizice, sa poti urmari si antrenamentul dar si pe tine exersand.

Accesoriile - surpriza

Un accesoriu lansat odata cu gama Samsung Galaxy S21 este brelocul SmartTag care poate fi atasat la obiecte pe care le poti pierde si pe care vrei sa le localizezi cu usurinta, precum cheile sau castile. In aceeasi masura, il poti utiliza pentru a tine sub supraveghere fiinte dragi precum animalele de companie, copiii mici sau chiar persoanele in varsta a caror prezenta intr-un anumit loc poate fi monitorizata cu ajutorul telefonului.

Si alte accesorii inteligente au fost lansate odata cu gama Samsung Galaxy S21, intre care castile Galaxy Buds Pro si S Pen.

Gama Galaxy S21 nu mai vine cu incarcator, dar, pana la urma, de ce ai nevoie de el cand iti poti incarca wireless acest telefon? La evenimentul de prezentare a noii game, reprezentantii Samsung au mentionat lipsa incarcatorului ca pe o masura de protectie a mediului inconjurator. 

Pe scurt, poti alege Samsung Galaxy S21 Ultra daca esti pasionat si iti doresti performante in inovatie, tehnologie si fotografie, sau unul dintre modelele de baza Samsung Galaxy S21 sau Samsung S21 Plus, daca ai un model de telefon inferior gamei Galaxy S20 si iti doresti un telefon puternic, modern si elegant care functioneaza foarte bine pentru sarcinile zilnice si care nu se abate de la promisiunea de a oferi o experienta epica.

Anterior Cum aleg eu un telefon nou Urmatorul Gadgeturi utile - Cadouri moderne pentru tot timpul anului
0 Comment(s)
To Top