Preturi personalizate in functie de fiecare proiect de business
Ce este un monitor smart Samsung si cum sa-l alegi?
Util B2B

Ce este un monitor smart Samsung si cum sa-l alegi?

Ce este un monitor smart?

Un monitor smart este, practic, un ecran “do-it-all”. Pe el poti lucra, te poti relaxa cu jocuri sau emisiuni amuzante, poti vedea filme, toate acestea fara a fi necesar sa te conectezi neaparat la un computer.

In ianuarie 2022, in cadrul Consumer Electronic Show (CES) din Las Vegas, cel mai important targ de tehnologie din lume, Samsung Electronics a lansat noul model de monitor smart, M8 32-Inch 4K UHD, care are un stil modern, versatil si functionalitati imbunatatite fata de seriile M7 si M5.

monitor smart Samsung M8 32-Inch 4K UHD

Monitorul smart Samsung M8 poate rula aplicatii de streaming video (Apple TV, Netflix, Disney Plus), neavand nevoie sa se conecteze la vreun PC sau televizor, are difuzoare incorporate si suporta tehnologia dinamica HDR10+.

Daca vei conecta un mouse si o tastatura, vei putea sa rulezi direct pe monitor aplicatiile Microsoft 365, Samsung DeX sau Apple AirPlay 2.

De asemenea, acesta poate fi controlat si prin asistenti virtuali: Bixby, Alexa sau Google Assistant.

Daca doresti sa cumperi o astfel de inovatie, trebuie sa stii ca un monitor inteligent se bazeaza pe o conexiune wireless la internet. Este important sa ai o retea wireless buna, pe langa gadgetul performant, pentru a obtine o imagine de cat mai buna calitate, atunci cand vizionezi un film sau o emisiune TV.

5 moduri in care te ajuta un monitor smart

  1. Poti viziona animatii, filme sau documentare

Oricare ar fi continutul tau preferat, il poti reda foarte usor pe un monitor inteligent. Nu este nevoie de cabluri atasate. Poti urmari filme  prin serviciile OTT integrate. Te bucuri de o experienta Smart TV completa, care ofera tot ce ai nevoie pentru a te relaxa, fara a conecta PC-ul sau televizorul.

experienta smart tv cu monitorul smart samsung

  1. Il poti utiliza in orice camera: de studiu, de zi, dormitor, bucatarie

Monitorul cu functii smart este conceput in asa fel incat sa respecte stilul de viata al fiecaruia, avand un design modern, de ultima generatie. Este ultra-subtire si are atasata si o camera web inteligenta, detasabila, ceea ce il face potrivit pentru fiecare camera.

  1. Navighezi pe Internet, creezi si editezi documente, faci brainstorming de idei si trimiti email-uri

Lista de sarcini nu a fost nicicand mai usoara pentru tine. Spatiul de lucru fara distrageri te poate ajuta sa finalizezi task-urile programate, rapid si eficient. Device-ul dispune si de un browser de Internet si de o suita de aplicatii, care au scopul de a-ti spori productivitatea. Si pentru o functionalitate completa, poti avea acces de la distanta la PC.

monitorul smart samsung m8 se conecteaza de la distanta cu laptopul

  1. Poti avea conversatii video flexibile

Pe un monitor smart de la Samsung poti folosi aplicatia Google Duo – pentru apeluri video – cu ajutorul camerei web performante. Acesta este dotat cu functia de urmarire a fetei si auto-zoom, ceea ce ajuta foarte mult la stabilizarea imaginii.

  1. Il transformi in hub IoT pentru intreaga casa

Prize, termostate, electrocasnice, camere video, alarme - fiecare dispozitiv inteligent care se poate conecta la Internet - toate pot fi controlate din confortul casei, prin intermediul monitorului smart, care devine panou de control, prin aplicatia Samsung SmartThings.

monitorul smart samsung este hub iot

Exista diferente intre un monitor smart, un monitor simplu, un laptop sau o tableta?

In interiorul unui monitor smart nu se afla doar un panou LCD, o lumina de fundal si o logica care leaga totul, asa cum este dotat un monitor simplu. In schimb, seamana din ce in ce mai mult cu o tableta, dotata cu un procesor, un ecran tactil, memorie si un sistem de operare Android.

Dar care sunt diferentele intre un monitor smart si o tableta? In prezent, nu prea multe, cu exceptia dimensiunilor.

Si nu cumva conectarea unei tastaturi la un monitor inteligent reproduce functionalitatea unui laptop? Ba da, absolut.

In timp, producatorii spera ca acest dispozitiv inteligent sa inlocuiasca PC-ul traditional, format din unitate centrala si monitor simplu. Timp de zeci de ani, tehnologia de acasa a gravitat in jurul PC-ului de birou. Pe masura ce procesoarele incorporate devin mai ieftine si mai raspandite, monitoarele cu functii smart, vor da pur si simplu la o parte monitoarele mai vechi si vor deveni centrul universului informatic.

Care sunt diferentele intre un monitor smart si un televizor smart?

Desi ambele dispozitive pot parea incredibil de asemanatoare, ele au scopuri diferite.

Unele televizoare au posibilitatea de a se conecta la un computer, pe cand altele pot fi conectate la o consola de jocuri. Pentru a profita la maximum de fiecare device (monitor sau televizor), e bine sa le folosesti in scopurile pentru care sunt destinate.

Scopul unui Smart TV este de a difuza emisiuni de streaming, televiziune prin cablu si de a utiliza playere DVD si BluRay. Un televizor este conceput pentru consumul de continut media care nu necesita o rata de refresh ridicata.

Rata de refresh mai mare si rezolutia mai mare sunt esentiale pentru jocurile video, apelurile video si editarea imaginilor. Pentru creativi, culorile si ratele de refresh inseamna ca editarea merge mult mai bine pe un monitor de inalta calitate, si nu pe un TV.

La ce iti este util un Smart TV?

Un moment bun pentru a folosi un televizor este atunci cand vrei sa te asezi confortabil pe o canapea impreuna cu familia. Daca preferi sa te uiti la filme sau emisiuni TV, un televizor iti va oferi, probabil, o experienta de vizualizare mult mai buna.

La ce iti este util un Smart Monitor?

Un moment excelent pentru a utiliza un monitor este atunci cand stai aproape de ecran, de exemplu cand joci jocuri video. Cei mai multi oameni prefera sa fie aproape de ecran atunci cand se joaca, comparativ cu situatia in care se aseaza mult mai departe, atunci cand vizioneaza un film sau un program TV.

Un alt moment bun pentru a utiliza un monitor este atunci cand folosesti un software, cum ar fi Logic Pro X, Final Cut Pro si altele.

Si, in cele din urma, daca incerci sa obtii o imagine mai clara si mai detaliata, un monitor ar putea fi cea mai buna alegere.

Cum alegi un monitor smart?

Daca lucrezi in domeniul financiar si trebuie sa vizualizezi foi de calcul mari sau mai multe documente deodata, atunci un ecran de 27-inch poate fi mai potrivit decat unul de 24-inch. Daca trebuie sa vizualizezi un singur document si nu ai nevoie de o suprafata de ecran atat de mare, atunci un monitor mai mic poate fi suficient.

Atunci cand alegi un monitor, este important sa te gandesti daca il vei folosi pentru munca sau pentru divertisment. Daca il vei folosi in ambele cazuri, exista multe dimensiuni si rezolutii disponibile in prezent, de la 22-inch la 40-inch, sau chiar mai mari.

In privinta aceasta, desi sunt foarte multi oameni, pentru care “mai mare” inseamna “mai bun”, un ecran prea mare poate provoca oboseala oculara, dureri de spate si dureri de cap, deoarece necesita un efort prea mare din partea ochilor.

  • Asadar, tine cont de distanta la care vei sta fata de display, precum si de dimensiunile fizice ale acestuia, inainte de a lua o decizie de cumparare.
  • Daca vei cunoaste in detaliu specificatiile de care ai nevoie de la monitorul tau, acest lucru te va ajuta sa restrangi lista celor potrivite pentru tine. Astfel, vei economisi mai mult timp in ceea ce priveste cautarea.
  • Cate porturi doresti sa aiba? Daca intentionezi sa folosesti o tastatura si un mouse extern, atunci porturile USB vor fi importante. Gandeste-te la ele!
  • Vrei sa aiba difuzoare incorporate? Unele monitoare vin cu difuzoare incorporate, in timp ce altele ofera difuzoare separate care se conecteaza prin Bluetooth sau Wireless; ia in considerare daca este important pentru tine sa ai difuzoare separate (si daca da, cate).
  • Este compatibil cu tehnologia HDR? HDR a devenit o caracteristica standard pe televizoarele mai noi. Daca te uiti la emisiuni TV sau filme, atunci HDR ar putea fi important pentru tine.

Traim intr-o perioada interesanta, cand apar o multime de tehnologii noi, care ne imbogatesc stilul de viata. Iar cu aceste monitoare smart, posibilitatile devin nelimitate.

Anterior Cum transferi datele din smartphone-ul vechi? Urmatorul Amendamente la definiția frumuseții
0 Comment(s)
To Top