In ultimii ani, in toate tarile au fost raportate din ce in ce mai multe atacuri cibernetice, variind in complexitate, de la spionaj economic si fraude bancare, pana la atacuri teroriste asupra unor infrastructuri IT.

O mica bresa de securitate este tot ce ii trebuie unui atac malitios pentru a prelua controlul asupra unui telefon mobil. Daca acel telefon este conectat la o baza de date sau integrat intr-o flota de companie, cu aplicatii specifice, consecintele pot fi foarte grave, pana la un nivel critic pentru functionarea organizatiei atacate.

Samsung Knox

Platforma de securitate Knox este solutia Samsung pentru protectia intregului ecosistem de dispozitive mobile: telefoane mobile, tablete si chiar televizoare si electrocasnice smart, sau alte dispozitive IoT si 5G. Knox este integrat din fabrica in chip-urile dispozitivelor mobile Samsung si le protejeaza de la prima punere in functiune.

solutii samsung knox enterprise

Cum functioneaza platforma de securitate Samsung Knox

Knox ofera o securitate in sistem multi-strat, aparand cele mai sensibile date de malware si atacuri malitioase, prin:

  • Criptarea datelor: toate datele sunt criptate in mod implicit si sigur, printr-un modul de criptare certificat oficial. In cazul pierderii sau furtului unui dispozitiv, persoana care intra in posesia lui nu va putea sa ii acceseze continutul.
  • Izolarea datelor: datele personale pot fi complet separate intr-un loc sigur pe dispozitiv. Astfel poti pastra departe de priviri indiscrete dosarele confidentiale, tranzactiile prin carduri, parolele sau informatiile medicale.

Solutiile IT Knox

Pentru administratorii IT din organizatiile si companiile din orice industrie, care au nevoie de un sistem avansat de securitate, de personalizare si administrare diferentiata, Samsung Knox ofera un portofoliu complet de solutii enterprise:

1. Knox Configure

Prin aceasta solutie configurezi in acelasi timp, de la distanta, telefoanele si tabletele Samsung, adaptandu-le la nevoile specifice ale companiei. Vei crea dispozitive personalizate cu profiluri unice, setari, restrictionari, aplicatii si continut diferit. Dispozitivele inrolate vor prelua automat setarile, la prima conectare prin WiFi sau date mobile.

Poti incorpora pe ecranul telefonului imaginea marcii companiei, sau chiar animatii si aplicatii de business personalizate.

Poti configura anumite telefoane si tablete sa functioneze intr-o aplicatie unica, in modul de retail, sau sa faci anumite setari specifice de business.

Poti schimba o mare varietate de setari ale telefoanelor si tabletelor la un nivel granular, pana la posibilitatea de a avea controlul total asupra dispozitivelor companiei:

  • Restrictionezi setarile pentru Wi-Fi, Bluetooth, GPS, NFC si Mod Avion. Dezactivezi datele mobile si blochezi SIM-ului.
  • Primesti notificarile push de la server si faci update dinamic pentru aplicatii si configurari.
  • Permiti sau blochezi aplicatii, restrictionezi roaming-ul si tethering-ul, resetarea la valorile din fabrica, salvarea pe card-ul SD sau prin portul USB, camera, microfonul si multe altele.

2. Knox Suite

Knox Suite cuprinde un pachet de 4 solutii diferite, care permit administratorilor IT enterprise sa se concentreze pe satisfacerea nevoilor specifice de business, pe intreaga durata de viata a dispozitivelor mobile, pentru a obtine un maxim de control si productivitate.

Fiecare solutie din pachet poate fi achizitionata si separat, iar intregul pachet beneficiaza de un pret mai avantajos.

a) Knox Mobile Enrollement

Aceasta solutie Knox permite configurarea si inrolarea rapida a mii de dispozitive, fara a fi scoase din cutie, in sistemul de management mobil al companiei (MDM/EMM).

Utilizatorul unui telefon inregistrat in sistem trebuie doar sa il porneasca si sa il conecteze la reteaua Wi-Fi sau de date mobile.

Odata inregistrate prin Knox Mobile Enrollement, dispozitivele vor ramane in aceasta stare. Chiar daca utilizatorul va reseta telefonul la setarile din fabrica, softul MDM/EMM al companiei va fi reinstalat, iar utilizatorul va fi reinrolat in sistem.

b) Knox Platform for Enterprise

KPE este solutia, certificata la standard militar, pentru adminstratorii IT care trebuie sa securizeze si sa administreze telefoanele, tabletele si smartwatch-urile Samsung ale companiei. Aceasta securizare porneste, din fabrica, de la baza hardware de incredere, la care se adauga un lant de verificari de securitate stricte la nivel de software, astfel incat dispozitivele sa fie protejate in timpul initializarii, folosirii si chiar in timpul in care sunt oprite sau au ecranul blocat.

Knox Platform for Enterprise protejeaza datele intr-un mod unic, prin posibilitatea izolarii datelor companiei in containere de aplicatii sau de date securizate: utilizatorul va avea pe telefon un al doilea profil (Work Profile), care poate fi accesat si administrat prin anumite politici de securitate, separat de restul telefonului.

Pentru securizarea datelor in tranzit, KPE ofera multiple optiuni VPN, diferentiate in functie de nivelul de securitate dorit.

Cu Knox Platform for Enterprise, administratorii IT pot configura sute de politici de securitate diferite, care schimba setarile telefoanelor in ceea ce priveste accesul la email, autentificarea in sistemul companiei sau alte setari personalizate. Compania va putea monitoriza activitatile utilizatorului, inclusiv traficul de date.

c) Knox Manage

Knox Manage este o solutie EMM cloud, prin care o companie va administra o flota de dispozitive pentru a-si creste eficienta si securizarea datelor.

Compania poate restrictiona modul de folosire a telefoanelor si tabletelor pentru a impiedica scurgerea de date confidentiale, datorate neglijentei unor angajati. Pot fi implementate peste 280 de politici, printre care se numara:

  • Blocarea accesului la anumite aplicatii sau website-uri
  • Blocarea accesului la camerele telefonului in timpul orelor de serviciu
  • Setarea unei exceptii de la o anumita politica de securitate pentru un anumit utilizator si pentru o anumita perioada de timp
  • Monitorizarea in timp real a telefoanelor (cu acordul utilizatorilor) pentru stabilirea locatiei GPS curente
  • Transmiterea de mesaje utilizatorilor fara a cunoaste numarul lor de telefon
  • Accesul remote al echipei IT pe telefonul unui utilizator plecat pe teren, pentru a remedia o problema intampinata, astfel incat acesta sa-si continue munca
  • Localizarea, blocarea, repornirea si stergerea datelor de pe un telefon pierdut sau furat

d) Knox E-FOTA

Knox Enterprise Firmware-Over-The-Air este solutia care permite companiilor sa administreze versiunea sistemului de operare de pe dispozitivele mobile Samsung, astfel incat sa isi eficientizeze costurile.

Cu E-FOTA administratorii IT se asigura ca cele mai recente patch-uri de securitate sunt implementate conform unui program stabilit.

Administratorul IT poate testa mai multe versiuni de soft inainte de implementare, pentru a se asigura ca nu exista nicio incompatibilitate intre noua versiune si aplicatiile de casa ale companiei. Apoi o alege pe cea perfect compatibila cu toate aplicatiile. Fara acest serviciu, update-urile pot fi blocate, sau pot fi permise doar la ultima versiune de software.

Prin E-FOTA update-ul sistemului de operare se realizeaza fara a intrerupe activitatea utilizatorilor pe telefoanele sau tabletele lor.

Pentru mai multe detalii despre solutiile Samsung Knox, sau pentru achizitionarea oricarei solutii din cele prezentate, contactati departamentul nostru B2B pe adresa: office@b2bexpert.ro