Preturi personalizate in functie de fiecare proiect de business
7 setari pentru functionarea rapida a telefonului
Util

7 setari pentru functionarea rapida a telefonului

Cu peste 6 milioane de aplicatii doar pe Google Play si App Store, jocuri si continut audio-video, care ocupa din ce in ce mai mult spatiu de stocare, viteza de reactie si operare a unui smartphone poate incetini semnificativ, chiar daca e relativ nou.

Daca ai un telefon mobil care raspunde tot mai greu la comenzi, se blocheaza si da erori, poti lua cateva masuri simple pentru a-i creste autonomia si pentru a-i mari viteza de functionare.

De ce merge greu telefonul mobil?

Statisticile spun ca o persoana are descarcate pe smartphone, in medie, 40 de aplicatii. Dintre acestea, doar 18 aplicatii sunt folosite in mod curent – in general cele ale platformelor social media, de comunicare si gaming.  Asta inseamna ca mai mult de jumatate dintre aplicatiile pe care le descarcam la un moment dat sunt folosite foarte rar. In schimb, ocupa spatiu de stocare, trimit notificari si pot rula in background, facand ca telefonul sa functioneze mai greoi.

Chiar si la aplicatiile folosite des, notificarile pe care nu le stergi si faptul ca sunt deschise in permanenta, iti pot afecta performantele telefonului.

Alte cateva motive pentru care telefonul tau poate merge lent, includ:

  • conexiune slaba la internet
  • sistem de operare neactualizat
  • mai putin de 1GB MB spatiu de stocare liber
  • nivel redus de incarcare a bateriei (sub 50%)

Daca niciunul din motivele de mai sus nu este valabil pentru telefonul tau, atunci poate te gandesti sa iti cumperi un smartphone nou. Tehnologia avanseaza rapid, iar un smartphone mai vechi de patru ani nu doar ca are bateria uzata, dar nu mai poate sustine actualizarile sistemului de operare sau ale aplicatiilor.

7 setari pentru o functionare rapida a telefonului

De cele mai multe ori, chiar si telefoanele foarte noi functioneaza greu. Se intampla asta pentru ca, fara a ne da seama, le utilizam aproape de capacitatea lor maxima si pastram in telefon continut care ocupa mult spatiu de stocare sau memorie.

Apoi, avem sute de aplicatii pe care nu le folosim deloc sau foarte rar. In ciuda statisticilor care spun ca media este de 40 de aplicatii, eu am numarat in telefonul meu 200 de aplicatii, dintre care, folosesc in mod curent 50. Fa acest exercitiu si vei fi uimit cat de multe aplicatii inutile ai in telefon. Din pacate, unele nu pot fi dezinstalate, pentru ca sunt ale producatorului. Dar pot fi dezactivate.

7 setari pentru functionarea rapida a telefonului

Iata cateva setari pe care le poti verifica si cu ajutorul carora poti imbunatati viteza de functionare a telefonului:

1. Verifica starea de sanatate si protectie a telefonului

Toate smartphone-urile sunt prevazute cu un program de curatare de tipul Device Care, pe care il gasesti in setari. Cu ajutorul acestui program, poti vedea cat spatiu de stocare ai folosit, cata memorie si cat de protejat este telefonul tau, de virusi si alte amenintari cibernetice. De asemenea, programul de curatare te ajuta sa optimizezi nivelul de protectie pe smartphone.

2. Elibereaza spatiul de stocare si memoria telefonului

Verifica fisierele care iti ocupa cel mai mult spatiu. Apoi, fie le stergi, fie le copiezi pe un drive extern sau in Google Photos. Fotografii, video-uri, documente mari descarcate in telefon si vizualizate o singura data, tot acest continut poate face ca telefonul sa se blocheze, sa se inchida sau ruleze mai greoi. Si imaginile de fundal dinamice supra-solicita memoria telefonului. Daca ai un telefon care functioneaza lent, alege o imagine statica si renunta la aceasta optiune.

3. Renunta la aplicatiile pe care nu le folosesti

Din cele 200 de aplicatii instalate pe telefonul meu, am reusit sa sterg vreo 60 de aplicatii instalate si folosite foarte rar, din curiozitate, pentru copii, pentru ca la un moment dat le-am considerat utile si am uitat de ele. Unele rulau in background, altele imi trimiteau notificari nesolicitate, doar pentru ca nu le dezactivasem.

Dezinstaleaza, din cand in cand, aplicatiile pe care nu le folosesti. Le poti reinstala oricand, daca vei avea nevoie. Astfel, vei proteja resursele telefonului tau mobil.

4. Actualizeaza sistemul de operare si aplicatiile

Pentru ca telefonul sa functioneze fara intreruperi si sa raspunda rapid la comenzi, ai grija sa fie actualizat cu ultima varianta a sistemului de operare. Si aplicatiile neactualizate functioneaza greu, dar, de obicei, acestea sunt programate sa ceara update-uri ori de cate ori e nevoie.

5. Dezactiveaza sau sterge notificarile

Aplicatiile platformelor social media, cele de e-commerce si de comunicare trimit notificari aproape continuu. Desi nu le iei in seama pe moment, ramase nesterse, ele ocupa tot mai mult spatiu pe telefon si ii incetinesc functionarea.

6. Inchide aplicatiile dupa folosire

Fara sa ne dam seama, zeci de aplicatii raman deschise in telefon si ruleaza permanent, ingreunand raspunsul la comenzi al telefonului. Obisnuieste-te sa le inchizi dupa utilizare, pentru o functionare mai rapida a smartphone-ului.

7. Descarca aplicatii doar din surse sigure

Google Play, App Store si magazinele producatorilor de telefoane mobile sunt suficiente pentru numarul de aplicatii de care ai nevoie. Atunci cand esti tentat sa descarci aplicatii din alte surse, precum site-uri sau torenti, gandeste-te si la riscuri precum virusi sau aplicatii-spion.

Daca aplici macar cateva din setarile recomandate aici, autonomia smartphone-ului tau va creste, cu siguranta.

Setari simple pentru un smartphone rapid

cum sa imbunatatesti viteza telefonului

Magazine online, restaurante, furnizori de utilitati, banci, trafic, comunicare, calatorii, platforme social media… Aproape ca nu exista astazi afacere care sa nu aiba si o aplicatie pe care sa iti sugereze sa o folosesti pentru o experienta online mai rapida.

Pe de alta parte, functiile foto-video ale telefonului, usurinta cu care creezi continut rapid si continuu, te fac sa uiti de limitele pe care le poate avea dispozitivul.  Tocmai de aceea, trebuie sa fii foarte selectiv si sa pastrezi in telefon doar aplicatiile de care ai cu adevarat nevoie permanent si doar acel continut foto-video relevant.

Totusi, daca ai un model mai vechi de smartphone, atunci ia in calcul achizitionarea unui smartphone nou.

Urmareste promotiile si noutatile aici si alege doar produse originale, pentru cea mai buna experienta digitala.

Anterior De ce tace prietenul meu Urmatorul De ce se descarca prea repede bateria unui telefon nou?
0 Comment(s)
To Top