Preturi personalizate in functie de fiecare proiect de business
Solutiile Samsung Knox - de la cresterea vanzarilor la digitalizarea scolilor
B2B

Solutiile Samsung Knox - de la cresterea vanzarilor la digitalizarea scolilor

Peste 20.000 de afaceri din mai mult de 100 de tari au beneficiat pana acum de sustinerea platformei Samsung Knox Suite pentru a-si atinge obiectivele si pentru a face pasul catre transformarea digitala.

Corporatii, institutii publice, cai ferate sau scoli, cu ajutorul solutiilor Samsung Knox, companiile pot rezolva probleme legate de imbunatatirea serviciilor, desfasurarea activitatilor online, o mai buna interactiune cu clientii si o mai buna comunicare interna, toate la un grad maxim de securitate a datelor si dispozitivelor.

Samsung Knox Suite si solutiile cloud pentru transformarea digitala a afacerilor

Platforma de securitate Knox este integrata in procesorul tuturor dispozitivelor Samsung, inca din stadiul de productie. Acesta reprezinta scutul de securitate care protejeaza atat respectivele dispozitive, cat si persoanele si afacerile care le utilizeaza.

Solutiile Knox Suite cloud sunt integrate pe aceeasi platforma Knox, asigurand, pe langa securitate la nivel inalt, mobilitatea afacerii si a gestionarii ei, personalizarea dispozitivelor, cresterea eficientei operationale si a productivitatii. De asemenea, platforma Knox ofera o solutie cloud pentru sistemul educational, astfel incat sa asigure succesul invatarii online si protejarea dispozitivelor.

Pentru sustinerea solutiilor de mobilitate, Knox Suite include platformele Knox Platform for Enterprise, Knox Mobile Enrollment, Knox Manage si Knox E-FOTA.

Cum a crescut PepsiCo vanzarile cu ajutorul  Knox Manage si E-FOTA

Pentru a-si ajuta angajatii sa fie mai productivi, subsidiara din Mexic a PepsiCo a implementat o aplicatie de vanzari si distributie pe 3000 de dispozitive Android.

Cu toate bunele intentii, respectivele dispozitive s-au dovedit a fi dificil si scump de inrolat, mentinut si actualizat, manual. Mai mult, PepsiCo a observat ca actualizarile sistemului de operare Android opreau functionarea aplicatiei pe dispozitive, ceea ce genera scaderea vanzarilor si pierderi de venituri.

Solutia – Samsung Manage si E-FOTA

Dupa ce a analizat in profunzime situatia cu care se confrunta PepsiCo, Samsung a propus companiei preluarea controlului asupra dispozitivelor sale, cu ajutorul solutiilor Knox Manage si E-FOTA.

Management si suport la distanta

Cu Knox Manage, echipa IT a putut implementa aplicatii, gestiona dispozitivele si depana de la distanta. Spre exemplu, echipa de suport vedea ecranul de pornire al telefonului sau tabletei si putea rula orice aplicatie, ca si cand ar fi folosit dispozitivul propriu. In acest fel, mult mai putine telefoane au fost trimise fizic in service, reducand costurile.

Configurare si inrolare simplificate

Echipa IT de la PepsiCo a putut inrola 1000 de dispozitive in acelasi timp, cu ajutorul Knox Mobile Enrollment. Angajatii PepsiCo, trebuiau doar sa deschida cutia noului dispozitiv si sa il porneasca, urmarind apoi, cum se instaleaza automat toate aplicatiile de care au nevoie.

Controlul actualizarilor

PepsiCo are acum siguranta ca aplicatia sa de vanzari rezista la actualizarile sistemului de operare. Echipa IT foloseste Knox E-FOTA si mentine varianta sistemului de operare pana cand aplicatia de vanzari este testata si se dovedeste a fi functionala si compatibila cu varianta actualizata a sistemului de operare. E-FOTA este singura solutie de business care poate gestiona actualizarile sistemului de operare.

Astfel, echipa IT, angajatii si conducerea companiei PepsiCo au observat rezultatele gestionarii avansate a dispozitivelor de la distanta. Cresterea productivitatii vanzarilor si integrarea mai rapida a noilor angajati, economii semnificative cu transportul, dar si cu forta de munca din IT, cresterea securitatii si a fiabilitatii dispozitivelor si, nu in ultimul rand, cresterea satisfactiei angajatilor si a gradului de motivare sunt cele mai importante beneficii ale colaborarii dintre cei doi giganti globali (citeste studiul complet).

Harley Davidson gestioneaza participantii la un eveniment cu Samsung Configure

In fiecare an, divizia ceha a companiei Harley Davidson organizeaza evenimentul „Zilele Harley la Praga”. Totusi, in 2018, pentru aniversarea a 115 ani de la infiintarea brandului, organizatorii asteptau o participare mult mai mare si mai greu de gestionat: peste 100.000 de vizitatori locali si internationali.

Atunci, echipa de organizare s-a gandit sa implementeze o solutie digitala pentru evitarea aglomeratiei la verificarea biletelor, dar si una care sa le ofere vizitatorilor o experienta memorabila.

Solutia Samsung - Knox Configure

La eveniment au participat 110.000 de vizitatori si 67.500 de motociclete din 77 de tari.

Samsung a furnizat echipei telefoane mobile, iar solutia Knox Configure a rezolvat provocarile legate de organizare si logistica staff-ului.

Telefoanele au fost convertite in scannere de check-in, cu care se verificau biletele electronice. Toate telefoanele erau branduite Harley Davidson, iar continutul si setarile au fost implementate de la distanta. Cu ajutorul Knox Configure, organizatorii puteau localiza rapid membrii echipei, care erau re-alocati acolo unde era nevoie de ei.

De asemenea, vizitatorii aveau acces la o aplicatie mobila Harley Davidson unde isi puteau pastra biletele online, explora harta si itinerariul, gasi informatii interesante despre imprejurimi. Iar la intrare, doar aratau biletul electronic pe telefon, fara a mai trebui sa piarda timp sa il caute pe cel fizic si sa se enerveze ca nu il gasesc prin buzunare.

Rezultatele colaborarii au fost apreciabile, atat din perspectiva gestionarii evenimentului cat si ca satisfactie a vizitatorilor si ca experienta (citeste studiul complet).

Samsung Knox sustine transformarea digitala a scolilor

In Regiunea Autonoma Madeira, din Portugalia, in anul 2019, copiii din clasa a 5-a au primit 2000 de tablete Samsung, echipate cu solutia Samsung Knox.

Guvernul regional si-a dat seama ca viitorul invatamantului este digital si ca elevii au nevoie de astfel de competente, dar si ca pot sustine sanatatea copiilor care nu mai trebuie sa care ghiozdane foarte grele.

Pe de alta parte, digitalizarea continuturilor ii poate ajuta pe profesori sa se ocupe mai indeaproape de elevi, sa faca invatarea interactiva si atractiva.

Dar, pentru ca tehnologia vine si cu amenintari si riscuri, educatorii din Madeira, au cautat o solutie care sa ofere securitate maxima si control, atat pentru copii cat si pentru dispozitive. Ei au vrut sa fie siguri ca tabletele sunt folosite doar in scopuri educationale. O alta cerinta a fost ca tabletele sa vina insotite de un stylus, pentru ca elevii sa continue sa scrie de mana. Si, pentru ca multe scoli nu aveau un departament IT, era nevoie de management centralizat, de la distanta al dispozitivelor.

digitalizarea scolilor in Madeira cu Samsung Knox

Solutia Knox Manage

Departamentul pentru educatie din Madeira a ales Samsung ca furnizor de solutii digitale pentru educatie, deoarece tabletele Samsung indeplineau toate cerintele educationale si de securitate necesare.

Profiluri diferite

Copiilor le-au fost create profiluri diferite: pentru scoala si in afara scolii. Accesul la site-uri si aplicatii nedorite a fost restrictionat. De asemenea, tabletele au fost conectate si la reteaua WI-Fi a scolii, dar si la GPS, astfel incat sa poata fi localizate, in caz de pierdere sau furt.

Implementare simplificata

Copiii au primit cutiile noi cu tabletele si stylus-ul S-Pen si s-au bucurat sa le deschida ei insisi. Odata deschise si conectate la reteaua Wi-Fi a scolii, tabletele erau recunoscute de aplicatia Knox Manage si atribuite elevilor pe baza unui cod de bare.

Mentenanta usoara

Cu Knox Manage, scolile au putut sa actualizeze, controleze si asigure mentenanta pentru mii de tablete, la distanta. Echipa centrala IT a putut reseta dispozitive, rezolva probleme tehnice si asigura ca tabletele sunt protejate impotriva pierderii si furtului, iar datele personale ale elevilor sunt sigure.

Beneficiile implementarii in scoli a unei astfel de solutii a inseamnat, de fapt, startul in calatoria educationala digitala a copiilor Acestia s-au dovedit mai motivati sa invete, au interactionat mai mult la ore si au obtinut rezultate mai bune. La fel de important a fost si beneficiul pentru sanatatea fizica – au renuntat la ghiozdanele grele, dar si confortul psihic si emotional, copiii venind cu placere la scoala (citeste studiul complet).

Solutiile Samsung Knox sustin revolutia digitala

Iata asadar cum, solutii care par criptate, greu de inteles doar din descrierile tehnice, ni se dezvaluie in viata reala ca solutii pentru imbunatatirea activitatii, o mai buna interactiune intre colegi, cresterea productivitatii, a satisfactiei clientilor, dar si educarea generatiei de nativi digitali in spiritul celei de a patra revolutii industriale pe care o traim astazi.

Anterior Spirit si materiale Urmatorul B2B Expert sustine transformarea digitala a afacerii tale
0 Comment(s)
To Top