Preturi personalizate in functie de fiecare proiect de business
Samsung Knox - Platforma de securitate folosita de armate si guverne
B2B

Samsung Knox - Platforma de securitate folosita de armate si guverne

De la protectia datelor si a informatiilor personale, la protectia metodelor de autentificare si reducerea posibilitatilor de furt si frauda, platforma Samsung Knox asigura de aproape zece ani securitatea a peste un miliard de dispozitive mobile din intreaga lume.

Dezvoltarea fara precedent a comertului online din ultimii trei ani si digitalizarea aproape fortata a unor domenii de activitate publice sau private ne-au adus beneficii legate de viteza si confort, precum si mai multa libertate de a ne concentra pe activitatile importante pentru noi. Explozia digitalului a venit, insa, si cu multe riscuri si amenintari de care nu ne putem proteja decat cu ajutorul unei platforme de securitate foarte performante instalate pe dispozitivele mobile pe care le utilizam.

Samsung Knox - un scut puternic impotriva amenintarilor cibernetice

Riscuri precum atacuri cibernetice, scurgeri de informatii, erori, virusi si tot felul de pericole de care nu ne-am mai lovit pana acum, sunt tinute departe cu ajutorul platformei de securitate Samsung Knox. Aceasta a indeplinit cele mai riguroase cerinte de securitate impuse de guvernele lumii si de marile companii globale, astfel incat sa poata oferi afacerilor si tarilor o solutie robusta de securitate mobila.

Astfel, peste 20.000 de companii din intreaga lume, isi securizeaza dispozitivele cu Samsung Knox. De asemenea, multe guverne si armate au incredere in nivelul de securitate oferit de Samsung Knox. Certificari de securitate emise de state din lumea intreaga - Statele Unite, UK, Canada, Germania, Spania, Franta China, Australia, Polonia, Olanda, Finlanda, Kazahstan - au fost obtinute de suita de solutii incluse in platforma Samsung Knox pentru afaceri.

De la aparitia sa in 2013, Knox a securizat peste 1 miliard de dispozitive Samsung si este folosita pentru a gestiona peste 70 de milioane de dispozitive, zilnic.

Lansata in 2018, Samsung Knox 3.2 a obtinut, in 2019, 27 de calificative „Puternic” din 30 posibile, in raportul Gartner, una dintre cele mai de incredere companii de cercetare din lume. Spre exemplu, Samsung Knox a primit calificativul Puternic pentru toate categoriile referitoare la securitatea companiilor, intre care: metode de autentificare, gestionarea criptarii, monitorizarea si controlul aplicatiilor, acces sigur de la distanta.

Cum ne protejeaza sistemul de securitate Samsung Knox?

Scutul Samsung este acela care protejeaza intregul sistem al telefonului. Daca ne gandim la protectia informatiilor din telefon – amintiri, conversatii, si date financiare, atunci stim ca toate acestea sunt protejate de parole, amprenta si recunoastere faciala.

Intrebarea care se pune acum este cum sunt acestea din urma protejate, daca sunt? Raspunsul pe care Samsung il da la aceasta intrebare este Samsung Knox Vault, un seif foarte sigur, construit in interiorul telefonului, la nivelul procesorului. Aici sunt bine pazite parolele si datele biometrice, astfel incat singura persoana care le poate controla sa fie detinatorul telefonului.

Si asta nu e tot. Daca unele telefoane iti protejeaza datele doar dupa ce inchizi si redeschizi telefonul, iar nivelul de protectie se opreste la sistemul de operare, in cazul Samsung siguranta ta va fi asigurata in timp real atat impotriva erorilor umane cat si la nivel de retea, sistem de operare si procesor.

Lideri globali in furnizarea de tehnologie, precum Google Android, Qualcomm, Cisco, operatori de telefonie mobila, cercetatori si o intreaga comunitate vigilenta ce activeaza in domeniul securitatii globale contribuie la protejarea dispozitivelor pe care noi le folosim.

De aceea, este foarte important si util sa actualizam sistemul de operare atunci cand telefonul o cere – este posibil ca unul dintre riscuri sa fi fost detectat, anihilat si construita o protectie speciala impotriva acelui risc, pe care varianta de sistem pe care o avem pe telefon, sa nu il acopere si sa devenim vulnerabili in fata amenintarilor cibernetice.

Samsung Knox protejeaza si sustine performanta

Solutia de securitate Samsung ajuta in aceeasi masura oamenii obisnuiti, furnizorii de servicii de telefonie si companiile si nu se rezuma doar la protectie, ci se foloseste de ea pentru a sustine transformarea digitala.

Astfel, pentru furnizorii de servicii, Samsung Knox inseamna reducerea posibilitatii de frauda si de furt, dar si posibilitatea de branding si personalizare a dispozitivelor conform nevoilor lor.

Pentru administratorii IT din companii, Samsung pune la dispozitie o intreaga gama de solutii care acopera nu doar securitatea, ci si gestionarea de la distanta a flotei de dispozitive mobile de companie, astfel incat sa faca posibila cresterea productivitatii si a eficientei in conditii de maxim control si siguranta.

Pentru angajatii din prima linie, Samsung Knox inseamna mai putin timp pierdut si eficienta crescuta a muncii, alaturi de rezolvarea rapida, de la distanta, a situatiilor in care dispozitivul are probleme de functionare.

Iar daca dispozitivele se pot personaliza astfel incat sa foloseasca o singura aplicatie necesara echipei, sa aiba o interfata prietenoasa, utila si usor de folosit sau pur si simplu se transforma in scannere de coduri de bare sau in statii de emisie-receptie, toate acestea sunt posibile cu ajutorul platformei Samsung Knox.

Folosite de mari companii private si institutii publice din diferite domenii, de la retaileri la departamente de politie, cai ferate si scoli, aplicatiile construite pe platforma de securitate Samsung Knox ies in evidenta prin utilitate, flexibilitate si versatilitate si sustin un mediu de lucru sigur, performant si colaborativ.

Anterior Revoluția tehnologică pe rewind - Episodul 2: Începe mobilizarea! Urmatorul Revoluția tehnologica pe rewind - Episodul 1: Fii antenă!
0 Comment(s)
To Top