Preturi personalizate in functie de fiecare proiect de business
5 Motive pentru care merita sa cumperi Samsung Galaxy Watch6
Util

5 Motive pentru care merita sa cumperi Samsung Galaxy Watch6

Pentru cine nu a mai vazut pana acum un smartwatch Samsung, noile ceasuri inteligente din seria Samsung Galaxy Watch6 sunt dispozitive wearables care arata fantastic, sunt confortabile si au mai multe functionalitati decat s-ar fi gandit vreodata sa foloseasca.

Super fanii Samsung vor observa din prima ca noua serie readuce modelul Classic, asa cum se intampla la fiecare doi ani, de data aceasta in variantele: Watch6 Classic 43mm (pentru doamne) si Watch6 Classic 47mm (pentru domni), care este si cel mai mare smartwatch Samsung de pana acum.

Multi s-au grabit sa spuna ca Watch6 arata fix la fel ca Watch5, ca este un update plictisitor de la un an la altul si ca nu se justifica trecerea de la modelul de anul trecut.

Totusi, pe principiul ca “mai binele” este dusmanul “binelui”, de ce ar fi schimbat Samsung ceva ce a prins foarte bine si este de succes din punct de vedere al design-ului, care aminteste de instrumentele mistice de masurare din antichitate? Sa ne amintim ca modelele Galaxy Watch4 si Watch4 Classic, primele care s-au bucurat de acest design, cu tot cu prima rama rotativa, au inregistrat vanzari record. Iar inainte sa (mai) zici ca sunt la fel, uite cateva deosebiri, care par mici pe hartie, dar fac o reala diferenta in realitate, pentru ca imbunatatesc mici imperfectiuni ale Watch5 si chiar justifica diferenta de pret:

1. Display mai mare si mai luminos

Desi diametrul ceasului Watch6 este identic cu Galaxy Watch5 (40mm / 44mm), ecranul propriu-zis a fost marit cu 2.5 mm, avand acum dimensiuni de 432 x 432 / 480 x 480 mm. Acest lucru a fost posibil prin micsorarea marginii laterale negre, care este, de fapt, rama tactila situata sub display. Cand ma uit la ceasul meu Galaxy Watch5, nu pot sa ma abtin sa nu remarc rama neagra, aproape insesizabila pana cu putin timp in urma, dar care pare uriasa acum, cand stiu ca poate fi mult mai subtire la Watch6.

smartwatch-ul samsung galaxy watch6 are display mai mare ca galaxy watch5

In cazul ceasurilor Watch6 Classic, a fost marit cu 1mm chiar diametrul, fata de Watch4 Classic, iar rama rotativa este si ea cu 15% mai subtire, ceea ce face ca ecranul Samsung Galaxy Watch6 Classic sa para si mai mare. Marimea de 47mm nu trebuie sa te ingrijoreze, ceasul este neasteptat de confortabil, nu se agata de haine si poti dormi cu el lejer, sa nu ratezi sfaturile legate de somn.

Un alt upgrade incredibil - luminozitatea display-ului a fost marita de la 1000 de niti (Samsung Galaxy Watch5) la 2000 de niti (Samsung Galaxy Watch6). Concret, oricat de puternic si stralucitor ar fi soarele intr-o zi de vara, tu tot vei vedea perfect notificarile de pe ecranul ceasului. De acum nicio reflexie de lumina nu va mai sta in calea antrenamentului in desfasurare.

ceasul samsung galaxy watch6 are display antireflexiv

2. Procesor mai rapid

Puterea smartwatch-urilor Samsung Galaxy Watch6 / Watch6 Classic este data de procesorul dual-core Exynos W930 cu 2GB RAM, din nou un upgrade subtil fata de precedentul W920 cu 1.5GB RAM, care va da aplicatiilor un boost de 18% la deschidere si rulare. Nu va mai trebui sa astepti ca noul ceas sa tina pasul cu tine. Aplicatiile se deschid rapid, iar navigarea prin notificari este naturala.

Softul Wear OS 4.0 este similar cu Wear OS 3.0 de pe Galaxy Watch5, totul este aranjat la fel cum stiai.

3. Baterie mai puternica

Chiar daca diferenta de amperaj este destul de mica in comparatie cu Watch5, spre exemplu 300 mAh fata de 284 mAh la modelul de 40mm, noul smartwatch dureaza mai mult cu o singura incarcare. Bateria Watch6 te tine garantat o zi si jumatate cu Always-On activat pe display, o multime de notificari, un antrenament inclus si o noapte de somn monitorizat. Asta inseamna ca inclusiv procesorul si sistemul de operare optimizeaza consumul de energie si nu se rezuma doar la marirea vitezei de functionare.

4. Aplicatii imbunatatite

Cu siguranta primesti imbunatatiri o data cu smartwatch-ul Galaxy Watch6 sau Watch6 Classic, care nu sunt disponibile pe modelele mai vechi. Aplicatiile Samsung Health, Sleep Coach sau Thermo Check iti aduc mai multe informatii, unele utile, altele amuzante.

Personalizarea unor “zone” de ritm cardiac este o functie noua, care iti permite sa iti masori bataile inimii in functie de capacitatea ta de miscare si sa iti setezi mai multe moduri de ritm cardiac, pe care sa le folosesti ulterior in timpul antrenamentelor, in functie de obiectivele pe care vrei sa le atingi – cresterea rezistentei, cardio, high intervals, etc. Atentie insa! Pentru ca zonele tale sa fie relevante, trebuie sa lucrezi la capacitate maxima in timpul primului antrenament de 10 minute, in care se fac setarile initiale.

Aplicatia de monitorizarea a somnului iti aduce cronotipul, sau animalul tau de culcare. Va trebui sa porti ceasul la mana timp de 7 nopti consecutive, astfel incat Galaxy Watch6 sa identifice anumite obiceiuri pe care le ai atunci cand dormi. O data finalizat acest proces, smartwatch-ul Samsung iti va aloca un animal cu care te identifica si va incepe sa-ti dea sfaturi despre cum sa-ti imbunatatesti somnul si calitatea vietii. Daca, spre exemplu, primesti un urs, inseamna ca energia ta este la cote maxime in prima parte a zilei si trebuie sa te trezesti dis de dimineata pentru a profita de ea la maxim.

functia sleep coach la smartwatch-ul samsung galaxy watch6

Aplicatia Thermo Check iti masoara temperatura corpului, inclusiv atunci cand dormi, si transmite mai departe aceasta informatie altor aplicatii care iti vor da diverse rapoarte, cum ar fi monitorizarea ciclului in cazul femeilor.

Tot cu Thermo Check poti masura si temperatura obiectelor din mediul tau inconjurator, ceea ce poate fi destul de util, daca iti iei si o mica marja de eroare.

Observam cum usor, usor, Samsung si-a creat propriul ecosistem tehnologic, chiar unul dintre cele mai bune existente in lume la ora actuala, unde dispozitivele, solutiile software si serviciile lucreaza impreuna, astfel incat oamenii sa aiba o experienta de utilizare superioara.

Spre deosebire de Apple, despre care nimeni nu-si mai pune demult problema de ce gadget-urile sale nu functioneaza impreuna cu dispozitivele altor brand-uri si totul este luat ca atare, Samsung permite accesul la solutiile sale si altor branduri care folosesc Android. Totusi, pentru o experienta perfecta, completa, ai nevoie de aplicatiile care pot fi folosite exclusiv pe telefoanele/tabletele Samsung, printre care: Samsung Health Monitor, Samsung Camera Controller sau Samsung Thermo Check.

Sa privim si partea buna: aplicatiile Samsung sunt 100% gratuite, in comparatie cu alte aplicatii Android care impun o subscriptie lunara.

5. Curelele One-Click

Design-ul inovator de montare / demontare a noilor curele fascineaza toate generatiile de utilizatori de Samsung Watch, de la Watch4 incoace. Cu o simpla apasare a butonului mare, central, cureaua se desprinde usor de ceas si tot printr-o simpla apasare poti pune o curea noua, colorata sau neutra, din piele, material textil sau silicon, potrivita cu fiecare ocazie in parte. Si da, noile curele One-Click sunt compatibile cu seriile Watch4 si Watch5, la fel cum reciproca este perfect valabila, curelele mai vechi si mai ieftine sunt compatibile cu seria Watch6.

cureaua one-click samsung galaxy watch6 se schimba foarte usor

In plus fata de sistemul de prindere One-Click, cureaua din piele ecologica D-Buckle este vedeta sezonului si inoveaza prin modul de prindere magnetica, extrem de facil si confortabil. Este disponibila in doua variante de latime, subtire sau normala, si mai multe nuante de culori.

Chiar daca in ultimii doi ani au aparut si alte smartwatch-uri Android, Samsung Galaxy Watch6 si Watch6 Classic isi mentin pozitia de top pe piata wearables: sunt confortabile, au un sistem performant de monitorizare a starii de sanatate a corpului si fac parte din ecosistemul Samsung prin care poti controla foarte multe dispozitive smart integrate.

Anterior Biblioteca de pe submarin - Scriitorii și tehnologia Urmatorul 10 Idei de Sustenabilitate pentru o Companie Digitala
0 Comment(s)
To Top